Her er du:

Indhold

LEGO CITYlife

Projektet blev udarbejdet i juni 2005 på et tidspunkt hvor LEGO-koncernen oplevede trange tider - millionunderskud og svigtende salg. Vores udgangspunkt var derfor at undersøge hvilke innovative tiltag der kunne genskabe begejstringen for LEGO's produkter, samtidig med at sammenhængen til LEGO's oprindelige værdisæt bevares.

Vores bud var et koncept kaldet LEGO CITYlife - en koncept idé der bygger på modeller og analyse fra Martin Lindstrøms bog: Brandchild. CITYlife er et online spilunivers, med link til den fysiske verden. Ved hjælp af intelligente klodser, giver man brugeren mulighed for at opbygge sin egen fantasiverden. LEGO-konstruktioner udformes i den fysiske verden, og overføres herfra til den virtuelle verden, hvor legen videreudvikles med andre CITYlife-brugere.

Konceptet indeholder elementer, som både henvender sig til piger og drenge, og som kombinerer idéer fra blandt andet: Sims, Simcity og kvaliteterne ved den klassiske LEGO-klods. CITYlife er blot det første blandt mange koncepter der bygger på denne ide. Efterfølgende ville man kunne introducerer andre temaer baseret på de klassiske LEGO koncepter. Projektet blev efterfølgende indsendt som produktforslag, og gav mulighed for et studieophold hos LEGO Interactive Experiences i forbindelse med lanceringen af LEGO Factory konceptet, det har mange lighedspunkter med CITYlife-projektet.

Projektet var oprindeligt et 1 års eksamensprojekt, og resulterede efterfølgende i et seks ugers studieophold hos LEGO. CITYlife er udarbejdet i samarbejde med Rasmus Lind Jensen.